Abramovitš sai Tšukotka duuma liikmeks

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roman Abramovitš.
Roman Abramovitš. Foto: Shemetov Maxim/ITAR-TASS

Venemaa üks rikkamaid ärimehi, miljardär Roman Abramovitš, valiti Tšukotka autonoomse ringkonna duumasse.


Inglismaa jalgpalliklubi Chelsea omanik Abramovitš saavutas Tšukotkas ülekaaluka võidu, kogudes 97 protsenti häältest, kirjutas independent.co.uk.

Abramovitš oli kaheksa aastat Tšukotka ringkonna kuberner, enne kui Venemaa president Dmitri Medvedev selle aasta juulis tema tagasiastumispalve rahuldas. Venemaa endine president ja praegune peaminister Vladimir Putin Abramovitši lahkumissoovile vastu ei tulnud.

Hästi läks ka Abramovitši endistel asetäitjatel, kelle toetus oli samuti märkimisväärselt suur. Valimised kohalikku duumasse, kus kokku on 12 kohta, toimusidki ainult kolmele kohale, sest kolm saadikut eesotsas duuma esimehega otsustas ringkonna parlamendist lahkuda.

Abramovitš on kohaliku rahva seas väga populaarne, sest viis mahajäetud piirkonnas ellu mitmeid reforme ja investeeris piirkonda suurel hulgal oma raha. Endise oligarhi suure populaarsuse tõttu hakati Tšukotkat kutsuma ka Abramovitši vürstiriigiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles