«Amstetteni koletise» kohtuprotsess lükkub järgmisse aastasse

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on väidetavalt üks Josef Fritzli lastest Lisa, kelle ta keldrist välja tõi ja lapsendas.
Pildil on väidetavalt üks Josef Fritzli lastest Lisa, kelle ta keldrist välja tõi ja lapsendas. Foto: AFP / Scanpix

Austria ametivõimude kinnitusel lükkub oma tütart 24 aastat seksuaalselt kuritarvitanud ja keldris kinni hoidnud Josef Fritzli kohtuprotsess ilmselt edasi järgmisse aastasse.

Ametivõimude kinnitusel valmistavad nad jätkuvalt ette Josef Fritzlile esitatavat süüdistust, kuid ajanappuse tõttu ei alga kohtuprotsess ilmselt sel aastal, vahendab USA Today AP uudist.

Süüdistaja Gerhard Sedlaceki sõnul kogutakse siiani tunnistusi ja teisi tõendeid 73-aastase Fritzli vastu. Süüdistaja sõnul on veel säilinud väike võimalus, et kohtuprotsess algab sel aastal, kuid märksa tõenäolisem on, et see lükkub edasi järgmise aasta algusesse.

Josef Frtizl lukustas oma 18-aastase tütre keldrisse ning hoidis teda seal 24 aastat pantvangis ning vägistas teda korduvalt.

Vahekordadest sündis seitse last, kellest üks suri vahetult pärast sündi. Josefi sõnul põletas ta imiku laiba ahjus.

Kuuest ellujäänud lapsest kolme hoiti koos emaga luku taga Josefi halli kivimaja keldris ning nad polnud ealeski näinud päikesevalgust ega saanud mingit haridust. Ülejäänud kolm Josef lapsendas.

Kriminalistid avastasid keldrit läbi kammides akendeta kongid, kus Elisabethi ja lapsi hoiti. Labürinti meenutav vangikoobas, mille laed olid vaid 1,7 meetrit kõrged, sisaldas magamistuba, toidu valmistamise kohta ja pesemisruumi.

Uskumatu juhtum jõudis avalikkuse ette alles nüüd, kuna üks kolmest vangis olnud lapsest, 19-aastane tüdruk, sattus tänavu aprillis raskes seisundis haiglasse. Neiu ravimisega kimpus olnud arstid kutsusid tüdruku ema üles neile tütre taustast teada andma.

Josef lubas seejärel Elisabethil ja tema kahel ülejäänud lapsel keldrist välja tulla. Oma abikaasale selgitas Josef, et nende teadmata kadunud tütar on otsustanud koju naasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles