Pariisi lennujaama rünnanud mees lubas surra Allahi eest (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Orly lennujaam
Orly lennujaam Foto: Charles Platiau/Reuters/Scanpix

Prantsusmaa pealinnas Pariisis sõduritelt relva haarata üritanud mees oli enne seda neile öelnud, et sureb Allahi eest, teatas laupäeval prokuratuur.

«Langetage oma relvad. Ma olen siin selleks, et Allahi eest surra. Igal juhul hakkavad inimesed surema,» vahendas meediale Ziyed Ben Belgacemi sõnu prokurör Francois Molins.

Molinsi sõnul oli mehel seljakotis süütevedelik ja kaasas tulemasin.

Prantsuse võimud pidasid ühtlasi kinni laupäeva hommikul Orly lennujaamas sõjaväelaselt relva võtta üritanud ja maha lastud mehe isa ja venna.

Prantsuse ametiisikute teatel oli neljakümnendates eluaastates Belgacem radikaliseerunud moslem. Enne Orly vahejuhtumit haavas kahtlusalune Pariisi põhjapoolses eeslinnas liikluspolitseinikku ja röövis relva ähvardusel auto.

Siseminister Bruno Le Rouxi info kohaelt oli mees vahepeal käinud ka ühes baaris, kus ähvardas külastajaid.

Pealtnägijate kirjeldusel haaras Belgacem lennuväljal kinni naissõduri automaatrelvast ja hoidis naist mõnda aega kinni, kuni ta maha lasti.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles