Saksa kaitseminister: me pole USA-le midagi võlgu (15)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump ja Angela Merkel reedesel pressikonverentsil.
Donald Trump ja Angela Merkel reedesel pressikonverentsil. Foto: Ron Sachs/SIPA/Scanpix

Saksa kaitseminister Ursula von der Leyen kummutas USA presidendi Donald Trumpi väited selle kohta, et Berliin võlgneb Washingtonile tohutu summa raha sõjalise kaitse osutamise eest.

«Meil ei ole võlga NATO ees,» teatas Leyen avalduses. «Kaitsekulud sisaldavad ka ÜRO rahuvalvet, missioone Euroopas ning meie panust võitlusse terrorismiga ja ISISega,» seisab dokumendis.

«Saksamaa on NATO-le võlgu tohutu summa raha ja peab Ühendriikidele maksma rohkem võimsa ja ääretult kalli kaitse eest, mida see Saksamaale pakub,» kirjutas Trump Twitteris päev pärast Washingtonis peetud läbirääkimisi liidukantsler Angela Merkeliga.

Reedel peetud ühispressikonverentsil Merkeliga ütles Trump, et toetab NATOt, kuid mitmed selle liikmesriigid ei panusta piisavalt.

«Ma kordasin kantsler Merkelile oma tugevat toetust NATO-le, aga ka vajadust, et meie NATO liitlased tasuksid kaitsekuludest õiglase osa,» märkis Trump siis, konkreetseid riike nimetamata.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles