Saksa sotsiaaldemokraadid valisid Schulzi erakonna juhiks (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa sotsiaaldemokraatlik partei uus juht, endine europarlamendi president Martin Schulz.
Saksa sotsiaaldemokraatlik partei uus juht, endine europarlamendi president Martin Schulz. Foto: YVES HERMAN/REUTERS/Scanpix

Saksa sotsiaaldemokraatlik partei valis Martin Schulzi üksmeelselt erakonna juhiks, temast saab ka kantslerikandidaat, kes sügisestel üldvalimistel asub konkureerima praeguse kantsleri Angela Merkeliga.

Endine Euroopa Parlamendi president Schulz esitati kantslerikandidaadiks jaanuaris pärast erakonna pikaajalise juhi Sigmar Gabrieli ootamatut tagasiastumist. Sotsiaaldemokraatide toetus on pärast seda järsult kasvanud.

Parteikongressi delegaatidele peetud kõnes tõi 61-aastane Schulz esile erakonna 154-aastase võitluse töötajate õiguste eest ning kutsus investeerima rohkem haridusse ja tervishoidu.

Ta süüdistas kasvavat lõhet tavaliste valijate ja ülirikaste vahel selles, et inimesed on poliitikas pettunud ning natsionalistlike ja populistlike poliitikute populaarsus kasvab.

Schulz kogus ainsa kandidaadina parteijuhi kohale 100 protsenti häältest, mis on sõjajärgsel ajastul pretsedenditu tulemus.

Pühapäeval nädalakirjas Bild am Sonntag avaldatud uuringutulemuste kohaselt toetab sotsiaaldemokraate 32 protsenti valijaist ehk üks portsendipunkt vähem kui Merkeli kristlikke demokraate, kes 24. septembri valimistel taotleb neljandat ametiaega.

Sotsiaaldemokraatide peasekretär Katarina Barley ütles kongressi eel ajakirjanikele, et erakond on saanud sel aastal juurde 13 000 uut liiget.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles