Cameroni mäng Ühendkuningriigi saatusega algas europarlamendist

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Cameron
David Cameron Foto: Stefan Wermuth / Reuters / Scanpix

Soome Koonderakonna eurosaadik Sirpa Pietikäinen usub, et David Cameronil peaks olema nii mõndagi, mille üle järele mõelda – ta läheb ajalukku, aga mitte heas mõttes.

Nagu Pietikäinen meenutas, said Briti konservatiivse partei euroskeptikute tiiva survet tunda kõik selle erakonna peaministrid alates 1970ndaist: nii Edward Heath, Margaret Thatcher kui John Major. «Ja Cameron oli esimene, kes survele vastu ei pidanud, ja alustas ta mängurlusega,» nentis Soome saadik.

Esimest Cameroni valepanust nägi Pietikäinen kõige lähemalt, sest see puudutas tema europarlamendi fraktsiooni – Euroopa Rahvaerakonda (EPP). 2005. aastal lubas Cameron oma partei valimistel, et võidu korral viib Briti konservatiivid sealt välja. Ta tegi seda europarlamendis töötavate parteikaaslastega nõu pidamata ja Pietikäineni hinnangul teo mõjust ilmselt päriselt aru saamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles