Guatemala vanglamässus tapeti valvur ja viga sai mitmeid inimesi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vangid ronisid katustele, kui politseinikud asusid kinnipidamisasutuses korda looma.
Vangid ronisid katustele, kui politseinikud asusid kinnipidamisasutuses korda looma. Foto: Oliver de Ros/AP

Guatemalas puhkes pühapäeval mäss San Jose Pinula noorte ja täiskasvanute ühisvanglas, tapeti üks valvur ja vigastada sai mitmeid inimesi, teatasid võimuesindajad.

Vangla jääb pealinnast Guatemalast 20 kilomeetri kaugusele ida suunas.

Märulipolitsei üksused võtsid suurema osa vanglast oma kontrolli alla, kuid neli inimest on endiselt kinnipeetavate käes pantvangis.

Politsei alles uurib, mis kinnipidamisasutuses täpsemalt aset leidis. Valvur nähtavasti peksti surnuks, kuid täpsemad asjaolud selgitab lahkamine.

Guatemala pealinna lähedal kaks nädalat tagasi laste varjupaigas puhkenud tulekahjus sai surma 40 inimest. Sündmuskohal suri 19 tüdrukut ja veel 21 hiljem põletushaavadesse haiglates.

Mitmed organisatsioonid korraldasid traagilise vahejuhtumiga seoses meeleavaldusi ja nõudsid president Jimmy Moralese tagasiastumist.

President süüdistas juhtunus valitsuse "jäika ja tundetut" süsteemi tegutsemisel probleemsete noortega ning lubas praegust varjupaikade süsteemi reformida ja detsentraliseerida.

Guatemala laste varjupaikades on praegu elanikke umbes 1500.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles