Merkel: Saksamaa võib keelata Türgi kampaaniaüritused (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angela Merkel.
Angela Merkel. Foto: FABIAN BIMMER/REUTERS/Scanpix

Saksa kantsler Angela Merkel hoiatas täna, et kui Ankara ei lõpeta natsisolvanguid, võib Berliin keelata Türgi poliitikute tulevased kampaaniaüritused riigis.

Merkel rõhutas, et solvangud peavad lõppema ning Saksamaa jätab endale õiguse rakendada kõiki vajalikke meetmeid – muu hulgas ka juba loa saanud kampaaniaürituste tühistamise.

Türgi president Recep Tayyip Erdoğan süüdistas nädalavahetusel Merkelit natsimeetodite kasutamises pärast seda, kui Saksa kohalikud ja liidumaade võimud keelustasid mitu kampaaniaüritust, mis olid suunatud toetuse kogumiseks presidendi volituste laiendamiseks 16. aprilli Türgi referendumil.

Merkel ütles täna, et säärased kommentaarid rikuvad kõiki tabusid ega arvesta nende kannatusi, keda natsid tapsid ja taga kiusasid.

Merkel rõhutas ühisel pressikonverentsil Saksamaal viibiva Jaapani peaministri Shinzo Abega, et Türgi poliitikud saavad Saksamaal esineda vaid kooskõlas riigi põhiseadusega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles