Uuring: vene keele oskus ärgu kodakondsuse saamist mõjutagu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Maksim Blinov/Sputnik/Scanpix

Suurem jagu venemaalasi pooldavad Vene kodanike naasmist endise Nõukogude Liidu aladelt (78 protsenti) ja asjatundlike töötajate palkamist välismaalt (75 protsenti), edastas Venemaa avaliku arvamuse uurimise keskus.

Madala kvalifikatsiooniga tööjõu hulga suurenemist inimesed samas ei poolda: selle vastu on 85 protsenti tuhandest mullu  17.-18. detsembril toimunud üleriigilisele telefoniküsitlusele vastanuist

Küsimusele, keda Sõltumatute Riikide Ühenduse vene elanikest tuleks aidata vastava soovi tekkimisel Venemaale kolida, vastas 40 protsenti, et kõiki – 33 protsendi hinnangul aga ainult ametioskustega töötajaid.

Iga viies arvas, et aitama peab noori, tööealisi ümberasujaid või vaid neid, kel on Venemaal sugulasi (18 protsenti). Vaid kolm protsenti ei näe vajadust võimalikke ümberasujaid aidata.

Enamiku vastanute arvates ei tohi vene keele oskus olla seejuures Vene passi saamisel kergendavaks asjaoluks. 29 protsenti ütles, et sama kord peab kehtima kõigile; 41 protsenti, et kodakondsuse andmine tuleb otsustada igal juhul eraldi, sõltumata keeleoskusest.

Vene keele oskajatele lihtsustatud korras kodakondsuse andmist pooldab 26 protsenti venemaalasi.

16. märtsil soovitas riigiduuma SRÜ asjade komisjon võtta täiskogu päevakorda lihtsustatud korras Vene kodakondsuse andmise vene keele valdajatele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles