Venemaal sai raskelt viga Magnitski perekonna advokaat (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Magnitski haud.
Sergei Magnitski haud. Foto: MIKHAIL VOSKRESENSKY/REUTERS

Venemaal sai raskelt viga Sergei Magnitski perekonna advokaat Nikolai Gorohov, edastasid kolmapäeval kohalikke meediakanaleid teiste seas BBC ja STT.

Vene meedia andmetel kukkus Gorohov alla neljandalt korruselt, kui üritas koos abilistega tõsta korterisse vanni.

Magnitski endise tööandja Bill Browderi veendumusel visati Gorohov aknast välja. Suurbritannia kodanik Bowder ei toonud oma väidete toetuseks siiski ühtegi allikat.

BBC andmetel ringles venelaste sotsiaal- ja meediakanalites foto, millel on näha purunenud vanni.

USA kongress võttis 2012. aasta lõpus vastu niinimetatud Magnitski seaduse, mis kannab musta nimekirja inimõiguste rikkumistega seotud Venemaa ametnikke. Moskva vastas sellele omapoolse seadusega, mis keelab muu hulgas ameeriklastel Venemaalt orbusid lapsendada.

Investeerimisfondi Hermitage Capital palgal olnud jurist Sergei Magnitski süüdistas Vene siseministeeriumi kõrgeid ametnike miljarditesse rubladesse küündinud maksupettuses oma tööandja suhtes. Seepeale esitati 2008. aastal hoopis talle süüdistus maksupettuses ja võeti vahi alla.

Magnitski suri 2009. aastal Moskva Butõrka eeluurimisvanglas ravi saamata 37 aasta vanuses pankreatiiti. Temast on saanud vangide väärkohtlemise sümbol.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles