Filloni kahtlustatakse nüüd ka dokumentide võltsimises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Francois Fillon.
Francois Fillon. Foto: WITT/SIPA/SCANPIX

Korruptsiooniskandaali keskmes oleva Prantsuse prsidendikandidaadi Francois Filloni seaduslikud probleemid läksid just veelgi hullemaks, kuna süüd kahtlustatakse teda ka ka pereliikmete palkamisega seotud dokumentide võltsimises, vahendab The Local.

Uurijad üritavad välja selgitada, kas Fillon ja tema abikaasa Penelope tegelesid dokumentide võltsimisega, et õigustada 700 000 euro maksmist parlamendiabina töötanud naisele, kes väidetavalt mingit tööd ei teinudki.

Fillonil on juba kaelas riigi rahade väärkasutuse süüdistus, kuid sellest hoolimata ei ole 63-aastane vabariiklane loobunud presidendiks kandideerimast.

Penelope Filloni advokaat Pierre Cornut-Gentille lükkas uued süüdistused tagasi, sõnades, et Fillon ei ole toime pannud mitte mingeid võltsinguid. Advokaat lisas, et taolised süüdistused rikuvad ka käimasoleva uurimuse konfidentsiaalsust.

President Nicolas Sarkozy ajal peaministriametit pidanud Francois Filloni näol on tegu poliitikaveteraniga, kes on end pikalt presidendiametiks ette valmistanud.

Presidendiralli kindel soosik sattus aga aasta alguses skandaali, kuna tunnistas, et maksis oma naisele ja lastele riigikassast sadu tuhandeid eurosid parlamendiabidena töötamise eest.

Kahtlustatakse aga, et pereliikmete tegelik töökoormus oli olematu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles