Haideri järglaseks saab noor Petzner

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austria Tuleviku Allianss nimetas traagiliselt hukkunud Jörg Haideri asemel esimeheks noore Stefan Petzneri.
Austria Tuleviku Allianss nimetas traagiliselt hukkunud Jörg Haideri asemel esimeheks noore Stefan Petzneri. Foto: Reuters / Scanpix

Austria äärmusparempoolne tulevikuliit BZÖ nimetas nädalavahetusel autoavariis hukkunud Jörg Haideri asemel oma uueks liidriks noore Stefan Petzneri, kes seni töötas partei peasekretäri ja pressiesindajana.


 

Petzneri kasuks langes valik erakonna sees üksmeelselt, vahendas Helsingin Sanomat. 27-aastast poliitikut tuntakse Haideri innuka järgijana ning tema pisarates šokki senise juhi surma pärast vahendasid laupäeval telekanalid üle maailma.

Austria Tuleviku Alliansi teates märgitakse, et Petzner võtab üle Haideri pärandi. «Saapad on suured, kuid ma ei kavatse kukkuda,» kinnitas mees ise, viidates populaarsusele, mida tema eelkäija rahva seas nautis.

Petzner lubas jätkata Haideri tööd ning üritada takistada sotsiaaldemokraatide ja konservatiivide laiapõhjalise koalitsioonivalitsuse uut sündi. Samas kinnitas ta, et teise äärmuserakonna, Vabadusparteiga liitumine ei tule kõne allagi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles