NATO muutis kohtumise aja Tillersonile sobivaks

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA välisminister Rex Tillerson.
USA välisminister Rex Tillerson. Foto: Sait Serkan Gurbuz / AP / Scanpix

NATO saatis just välja pressikutse, mille kohaselt liigutati nende välisministrite kohtumise aeg 31. märtsile. Postimehe andmeil on nüüd Brüsselisse tulemas ka USA välisminister Rex Tillerson.

Pikalt paigas olnud varasemate plaanide kohaselt pidanuks seesama kohtumine aset leidma 5.-6. aprillil. Möödunud nädala algul aga andis USA välisministeerium anonüümse kõneisiku suu läbi märku, et USA vastne välisminister sinna ei tule, külastab selle asemel tuleval kuul hoopiski Venemaad.

Uudisele lisasid värvi asjaolud, et Tillerson pole veel NATOs käinud, USA-l pole jätkuvalt alliansi juures uut suursaadikut ning välisministrite kohtumise programmis seisis NATO-Ukraina Komisjon ehk üritus, mida regulaarselt korraldades kordab allianss üle oma toetuse Kiievile.

Päev pärast teadet, et Tillerson, kes siiani oma jalga veel NATO peakorterisse tõstnud pole, jätab NATOsse tulemata, Washingtoni seisukoht siiski pehmenes. Nende sel korral juba nimeliselt rääkinud kõneisik ütles, et Tillerson siiski võib tulla, kui kohtumise aega liigutatakse.

Kuigi ka 5.-6. aprilliga oli USA ise varem konsensuse korras nõustunud, vaatas NATO kuupäevad siiski ümber. Ning kuigi nüüd on kohtumine kärbitud vaid ühele päevale, toimub selle käigus ka NATO-Ukraina Komisjon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles