Suurbritannias kadus kõvaketas 1,7 miljoni inimese andmetega

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõvaketas.
Kõvaketas. Foto: SCANPIX

Kõvaketta kadumisest teatas eelmisel nädalal Briti kaitseministeeriumiga seotud firma EDS, mille Hampshire'is asuvast hoonest andmed kadusid.

Veel pole selge, kas kõvaketas varastati või kadus, vahendas BBC News.

Briti Kaitseminister Bob Ainsworth ütles parlamendiliikmetele aru andes, et pole kuigi tõenäoline, et kõvakettal asunud andmed olid krüpteeritud.

Kõvaketas sisaldas erinevaid isikuandmeid umbes 1,7 miljoni inimese kohta, kes olid huvi tundnud relvajõududega liitumise vastu.

Andmekandja sisaldas inimeste kohta erineval tasemel infot alates lähisugulaste ja passiandmetest ning tervisekindlustuse numbrist kuni kindlustus- ja pangainfoni.

Septembris kadus Kuninglike Õhujõudude Innsworthi baasist Gloucestershire'is ligi 500 000 endise teenistuja andmetega kolm ketast ning juulis teatas kaitseministeerium, et on nelja aasta jooksul kaotanud 658 sülearvutit ning aasta algusest alates 26 mälupulka erineva infoga.

Konservatiivide varivalitsuse kaitseminister Liam Fox nimetas seda järjekordseks näiteks praeguse administratsiooni võimetusest tundliku informatsiooniga hoolikal ümberkäimisel.

Liberaaldemokraatide kaitsespetsialist Nick Harvey nimetas kadunud infot kullaauguks organiseeritud kuritegevusele, mis võib tõsiselt ohustada ka rahvuslikku julgeolekut, kuna andmed Briti kaitsealal töötavate inimeste kohta võivad sattuda terroristide kätte. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles