Medvedev kritiseeris Putini väljaütlemisi Liibüa küsimuses

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Medvedev ja Vladimir Putin Krasnaja Poljanas.
Dmitri Medvedev ja Vladimir Putin Krasnaja Poljanas. Foto: SCANPIX

Venemaa president Dmitri Medvedev kritiseeris täna teravalt peaminister Vladimir Putini väljaütlemisi seoses Liibüa konfliktiga.

President Medvedev nimetas peaminister Putini hinnangut ÜRO resolutsioonile nt 1973, mis lubas kehtestada Liibüa õhuruumis lennukeelutsooni, vastuvõetamatuks, vahendas BBC News.

Putin võrdles resolutsiooni, mille eesmärk on kaitsta Liibüa tsiviilelanikke, keskaegsete üleskutsetega ristisõdadeks. Ta kritiseeris dokumenti, kuna see lubavat teha kõike.

«Mitte ühelgi tingimusel ei ole vastuvõetav selliste väljendite nagu ristisõda tarvitamine, mis võivad lõpuks viia tsivilisatsioonide kokkupõrkeni. See on vastuvõetamatu. Vastasel juhul võivad sündmused praegusest veel palju hullemaks minna. Seda peaksid kõik meeles pidama,» sõnas Medvedev.

Venemaa ei osalenud neljapäeval ÜRO julgeolekunõukogus toimunud hääletusel, millega otsustati Liibüa kohal lennukeelutsooni kehtestamine. Viieteistkümnest julgeolekunõukogu liikmest kümme oli Liibüas lennukeelu kehtestamise poolt. Viis riiki, kaasa arvatud Saksamaa, Venemaa ja Hiina ei hääletanud. Vastu ei olnud mitte keegi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles