Guterres: ÜRO teeb kõik endast oleneva Kongo DV tapmistega seoses

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ÜRO peasekretär António Guterres.
ÜRO peasekretär António Guterres. Foto: AFP / Scanpix

       ÜRO peasekretär António Guterres kinnitas teisipäeval, et Kongo Demokraatlikust Vabariigist leitud kaks surnukeha on tõepoolest maailmaorganisatsiooni ekspertide omad ning vandus ÜRO nimel tegema kõik süüdlaste kohtu ette toomiseks.     

       Ameeriklane Michael Sharp ja Rootsi kodanik Zaida Catalan "kaotasid oma elu, püüdes mõista konflikti põhjuseid ja ebakindlust DRC-s, selleks et tuua rahu sellesse riiki ja sellele rahvale," ütles Guterres avalduses viitega Kesk-Aafrikas asuvale suurriigile.

Ta avaldas lootust, et Kongo DV võimud viivad juhtunu osas läbi põhjaliku juurdluse.

"ÜRO korraldab samuti uurimise. Kuritegude puhul teeb ÜRO kõik võimaliku, et tagada õigluse võitu," sõnas Guterres.

Kesk-Kasai piirkonnas, kus hiljuti jäi kadunuks kaks ÜRO eksperti oma kolleegidega, leiti kahe valgenahalise ja ühe kongolase surnukehad, teatas valitsus varem teisipäeval.

Kongo DV valitsuse esindaja Lambert Mende ütles raadiojaamale Top Congo FM, et politsei leidis valge mehe ja naise ning ühe kongolase laibad.

12. märtsil jäid piirkonnas lisaks Sharpile ja Catalanile kadunuks ka nende tõlk Betu Tshintela, autojuht Isaac Kabuayi ja kaks mootorratturit.     

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles