Paet: Liibüa konfliktis tuleb mõelda edasistele poliitilistele sammudele

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liibüa mässuline.
Liibüa mässuline. Foto: SCANPIX

Välisminister Urmas Paet märkis, et kuigi Liibüa konflikti lahendamisel on jõutud sõjalisse faasi, on aeg mõelda ka edasistele poliitilistele sammudele, kuidas leida edasine lahendus
olukorrale läbirääkimiste teel ja vältida Liibüa võimalikku jagunemist.

Euroopa Liidu riikide välisministrid kinnitasid tänasel kohtumisel Brüsselis, et Euroopa Liidu liikmesriigid toetavad kõiki ÜRO julgeolekunõukogu resolutsioonis 1973 ettenähtud tegevusi, et kaitsta Liibüa elanikke, vahendas välisministeeriumi pressiesindaja.

Eesti välisministri Urmas Paeti sõnul on Euroopa Liit valmis Liibüa elanikele andma igakülgset humanitaarabi.

«Gaddafi režiimi repressioonides kannatanute abistamine aitab kaasa ka Euroopa-suunalise immigratsioonisurve vähendamisele,» lisas ta.

Paet märkis, et Euroopa Liidu esmaseks ülesandeks ongi humanitaarabi osutamine ning kodusõjas kannatanud elanike abistamine.

Paeti sõnul peab Eesti õigustatuks ja oluliseks koalitsioonijõudude tegevust Gaddafi režiimi vastu, kes on rikkunud ÜRO julgeolekunõukogu resolutsiooni, mis nõuab vägivalla ja tsiviilisikute ründamise täielikku lõpetamist.

«Vajalik on igakülgne koostöö ÜRO, NATO ja Araabia Liigaga,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles