USA senat kutsus valimistesse sekkumise kuulamisele 20 tunnistajat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA senaatorid Mark Warner ja Richard Burr pressikonverentsil
USA senaatorid Mark Warner ja Richard Burr pressikonverentsil Foto: Ron Sachs/SIPA/Ron Sachs/SIPA

USA senati luurekomitee kutsus seoses kahtlustega Venemaa väidetavast sekkumisest Ühendriikide presidendivalimistesse tunnistajatena kuulamisele kokku 20 inimest, teatas kolmapäeval telekanal CNN.

Esimene kuulamine korraldatakse neljapäeval.

"Praeguseks hetkeks oleme senati ette kutsunud 20 isikut," kinnitas komitee esimees Richard Burr.

Burri täpsustuse kohaselt on viie inimesega küsitlemise aeg juba kokku lepitud ja ülejäänud 15 annavad ütlusi järgmise kümne päeva jooksul.

Esmaspäeval teatas komitee, et USA presidendi Donald Trumpi väimees Jared Kushner on vabatahtlikult nõustunud andma senati luurekomiteele tunnistusi presidendi meeskonna ja Venemaaga seotud isikute kontaktide asjus.

Valge Maja kinnitas, et Kushner oli nõustunud vabatahtlikult komitee liikmete küsimustele vastama.

Põhja-Carolina vabariiklasest senaator Burr ja Virginia demokraadist senaator Mark Warner ütlesid ühisavalduses, et Kushneri küsitlemise aeg ei ole veel paika pandud.

Komitee soovib küsitleda Kushnerit seoses tema kohtumistega Venemaa esindajatega Trumpi valimisvõidu ja tema ametisseastumise vahelisel üleminekuajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles