Liitlaste õhurünnakud Liibüale jätkusid kolmandat ööd järjest

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lääneliitlaste õhurünnakud Liibüale jätkusid kolmandat ööd järjest, telekanali al-Jazeera väitel olid sihtmärkideks riigi idaosas asuvad kaks õhutõrjebaasi.

Pealinnast Tripolist kostis samuti plahvatusi ja tulistamist. Al-Jazeera Tripolis oleva korrespondendi sõnul on praegu linnas aga rahulik.

Uudisteagentuuri AFP teatel oli plahvatusi kuulda diktaatori Muammar Gaddafi ametiresidentsi lähistelt.

Pealtnägijate kinnitusel tulistati eile hilisõhtul laevastiku baasi, mis asub kümnekonna kilomeetri kaugusel pealinnast.

Liibüa valitsuse esindaja sõnul pommitasid Ameerika Ühendriikide, Suurbritannia ja Prantsuse lennukid eile lõunas asuvat Sebha linna, mis on Gaddafi Guededfa hõimu kodukoht, vahendas AFP.

Valitsuse esindaja sõnul pommitati ka väikest kaluriküla Tripolist läänes.

Reutersi andmetel tulistasid Gaddafile ustavad julgeolekujõud granaadiheitjatest läänes asuvas Zintanis. Inimesed põgenesid kodudest ja otsisid kaitset mägedes olevatest koobastest. Mäestiku jalamil seisab ligi 40 Gaddafi tanki.

Mässuliste teatel ründasid Gaddafi väed eile jõuliselt Tripoli lähedal asuvat Misratah' linna. AFP andmetel nurjasid diktaatori poolehoidjad mässuliste nõrgavõitu katse rünnata Ajdabiya linna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles