Haley: USA prioriteediks ei ole enam Assadi lahkumine (6)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bashar al-Assad (vasakul).
Bashar al-Assad (vasakul). Foto: Reuters/ScanPix

USA suursaadik ÜRO juures Nikki Haley kinnitas neljapäeval, et Ühendriigid pole enam keskendunud Süüria presidendi Bashar al-Assadi võimult kõrvaldamisele.

«Sa valid oma võitlused. Kui me vaatame seda probleemi, siis selle lahendamiseks on vajalik prioriteetide seadmine ja meie esmaeesmärgiks ei ole enam Assadi võimult kõrvaldamine,» ütles Haley ajakirjanikele.

USA välisminister Rex Tillerson ütles juba varem päeval, et Süüria presidendi Assadi jätkamise üle riigipeana otsustavad süürlased ise.

«President Assadi pikaajalise staatuse paneb paika Süüria rahvas,» ütles Tillerson neljapäeval Türgi pealinnas Ankaras antud ühispressikonverentsil oma kohaliku ametivenna Mevlüt Çavuşoğluga.

Barack Obama administratsioon nõudis Assadi lahkumist osana Süüria konflikti poliitilisest lahendusest. USA president Donald Trump on aga pannud rõhu äärmusrühmituse Islamiriik (IS) alistamisele.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles