USA annab pankadele toetussüsti

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA president George W. Bush ja rahandusminister Henry Paulson teevad täna teatavaks finantskriisi ohjeldamiseks mõeldud pankade toetussüsti üksikasjad.

250 miljardi dollari suurune abipakett on osa 700 miljardi dollari suurusest päästeplaanist, mis püüab leida lahendusi raskustes olevate ettevõtete abistamiseks ja finantskriisi stabiliseerimiseks, vahendas AFP.

Pool toetussummast läheb üheksale suurimale pangale. New York Timesi andmetel saavad Citigroup ja JPMorgan Chase 25 miljardit, Bank of America ja Wells Fargo 20, Goldman Sachs ja Morgan Stanley 10 ning Bank of New York Mellon ja State Street kaks kuni kolm miljardit dollarit.

Finantsturgudel valitsevat usaldamatust suurendav rahasüst USA pankadele mõjutab Wall Street Journali analüütikute hinnangul tuhandeid Ühendriikide pankasid. Mitmed kriitikud on nimetanud Bushi administratsiooni kava aga pankade natsionaliseerimiseks, sest USA valitus kavatseb omandada pankade ja teiste finantsasutuste osakuid.

Bush, Paulson ja Föderaalreservi esimees Ben Bernanke selgitavad täna enne Ühendriikide turgude avamist abipaketi üksikasju ja annavad hinnangu USA majandusolukorrale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles