ÜRO uuendas rahuvalvemissiooni Kongo DV-s

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ÜRO lipp.
ÜRO lipp. Foto: Reuters/ScanPix

ÜRO Julgeolekunõukogu otsustas reedel ühehäälselt pikendada rahuvalvejõudude mandaadi pikendamist Kongo Demokraatlikus Vabariigis, kuid kärpida nende arvu.

Julgeolekunõukogu mälestas kaht pantvangistatud ÜRO töötajat, kelle surnukehad sel nädalal leiti, ning kiitis heaks MONUSCO missiooni pikendamise veel ühe aasta võrra.

Resolutsioon vähendab missiooni sõjalise osise suurust 19 815-lt kuni 16 215 meheni, kuid vägi on juba praegu alamehitatud ja sisuliselt naaseb koju alla 500 sõduri.

Ühendriigid, mis võtavad aprillis üle Julgeolekunõukogu eesistumise, on kutsunud üles põhjalikult läbi vaatama kõigi ÜRO rahuvalvemissioonide taga oleva strateegia.

Washington, mis rahastab praegu enam kui 28 protsenti organisatsiooni rahuvalve-eelarvest, taotleb kulude kärpimist ja missioonide efektiivsuse tõstmist.

ÜRO liikmed survestavad Kongo Demokraatliku Vabariigi presidenti Joseph Kabilat, et too austaks sel aastal ees seisvate valimiste eel võimujagamislepet opositsiooniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles