Galerii ja video: meeleavaldajad süütasid Paraguay parlamendihoone

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lõuna-Ameerikas Paraguay pealinnas Asuncionis muutusid vägivaldseks protestid plaani vastu muuta seadusandlust nõnda, et see lubaks presidendile teist ametiaega.

Riigis kehtiv põhiseadus võeti vastu aastal 1992 pärast ligi 35 aastat valitsenud diktatuuri. Selle järgi tohib president olla ametis ainult üheainsa viis aastat vältava perioodi. Ametisolev riigipea Horactio Cartes üritab nüüd seda piirangut eemaldada ja uuesti kandideerida.

Meeleavaldajad ründasid parlamendihoonet, lõid sisse selle aknad ning süütasid tulekahjusid. Politsei kasutas rahva vastu kummikuule ja veekahureid. Surma on saanud üks protestija, meeleavaldajate sõnul sai ta tabamuse kummikuuliga kuklasse. Rahvajõuk rüüstas nende saadikute kabinetid, kes olevat eelnõu heaks kiitnud. 

«Demokraatiat ei saa vägivalla abil vallutada ega kaitsta,» ütles president Cartes pöördumises. Tema ametiaeg lõppeb järgmisel aastal ning tema erakonnal on parlamendi alamkojas seadusmuudatuse läbiminekuks vajalik häälteenamus. 

Vaata allpool videot eile puhkenud rahutustest. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles