Netanyahu hoiatas Iisraeli vaenlasi (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli raketitõrjesüsteem «David's Sling».
Iisraeli raketitõrjesüsteem «David's Sling». Foto: SEBASTIAN SCHEINER/AP/Scanpix

Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu hoiatas USA-Iisraeli raketitõrjesüsteemi käikuandmise tseremoonial vaenlasi, et nad juudiriiki proovile ei paneks.

Netanyahu ütles pühapäeval, et kodurinde kaitsmine on äärmiselt tähtis. «Kes iganes üritab meid rünnata, saab vastulöögi, kes ähvardab meie eksistentsi, asetab enda eksistentsiaalsesse ohtu,» lausus ta.

Raketitõrjesüsteem Taaveti Ling («David's Sling») on võimeline kinni püüdma rakette 70-300 kilomeetri raadiuses ning on peamiselt suunatud Iisraeli kaitsmisele Liibanoni lõunaosas tegutseva šiialiikumise Hizbollah' raketitule eest.

Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu (paremal) koos Iisraeli õhujõudude juhi Amir Esheliga raketitõrjesüsteemi «David's Sling» käikuandmise tseremoonial. REUTERS/Amir Cohen / Scanpix
Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu (paremal) koos Iisraeli õhujõudude juhi Amir Esheliga raketitõrjesüsteemi «David's Sling» käikuandmise tseremoonial. REUTERS/Amir Cohen / Scanpix Foto: AMIR COHEN/REUTERS

Süsteemi arendasid välja Iisraeli kaitsetööstusfirma Rafael Advanced Defense Systems ja USA-s tegutsev kaitsetööstushiid Raytheon.

Taaveti Ling täidab Iisraeli jaoks tühiku kaugmaa raketitõrjesüsteemi Nool («Arrow») ja lühimaa raketitõrjesüsteemi Raudkuppel («Iron Dome») vahel, mis kaitseb riiki Gaza sektorist tulistatavate lühimaarakettide vastu.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles