Küsitlus: Armeenia valimistel juhib valitsuspartei

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tüdruk pühapäeval, 2. aprillil Jerevani valimisjaoskonnas.
Tüdruk pühapäeval, 2. aprillil Jerevani valimisjaoskonnas. Foto: KAREN MINASYAN/AFP/Scanpix

Armeenias pühapäeval peetud parlamendivalimistel juhib valitsev Vabariiklik Partei, ilmnes lävepakuküsitlusest.

President Serž Sargsjani vabariiklased on kogunud 46 protsenti häältest ning ärimees Gagik Tsarukjani opositsioonikoalitsioon 25 protsenti, näitas küsitlus, mille korraldasid ühiselt Armeenia sotsioloogide liit ja uuringufirma Baltic Surveys/Gallup International.

Tegemist on esimeste parlamendivalimistega pärast põhiseadusreforme, millega endine Nõukogude Liidu vabariik läks üle parlamentaarsele demokraatiale.

Lääs näeb parlamendivalimistes demokraatiaalast proovikivi 2,9 miljoni elanikuga väikeriigi jaoks, kus pole kordagi toimunud valimiste teel võimu üleandmist opositsioonile.

Opositsioon süüdistas valimispäeva võime ulatuslikus pettuses.

Valimistest võtab osa viis erakonda ja neli valimisliitu. Parlamendis on 101 kohta ja need jagunevad proportsionaalse valimissüsteemi alusel.

Erakond peab parlamenti pääsuks koguma vähemalt viis protsenti häältest, mitmest parteist koosnev valimisliit seitse.

Valimisjaoskonnad avati Eesti aja järgi kell 7.00 ja suleti 19.00. Valimisi jälgivad Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) vaatlejad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles