Colombias konfiskeeriti suur kogus kokaiini

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõdurid konfiskeeritud kokaiinipakke turvamas.
Sõdurid konfiskeeritud kokaiinipakke turvamas. Foto: HANDOUT/REUTERS

Colombia põhjaosas asuvas sadamalinnas Barranquillas leiti Hispaaniasse suunduma pidanud vanametalli lasti hulgast 6,1 tonni kokaiini, teatas pühapäeval valitsus.

Tegemist on Colombias suuruselt kolmanda konfiskeeritud kokaiinikogusega läbi aegade ja selle hind tänavakaubanduses oleks olnud hinnanguliselt 200 miljonit eurot.

Kaitseminister Luis Carlos Villegas ütles, et narkolast kuulus riigi suurimale uimastijõugule Laheklann (Clan del Golfo).

Narkolast pidi suunduma Hispaanias asuvasse Algecirase sadamasse.

Hispaania politsei teatas möödunud nädalal, et vahistati kaks meest, keda kahtlustatakse kokaiini smugeldamises kummist valmistatud banaanide sees. Politsei informatsiooni kohaselt leiti seitse kilogrammi kokaiini, mis oli peidetud 57 kummist banaani sisse ja need omakorda peidetud Lõuna-Ameerikast Valencia sadamasse saabunud pärisbanaanide lasti hulka.

Colombia politsei vahistas novembris 22 Laheklanni liiget, keda süüdistatakse kokaiini smugeldamises Ühendriikidesse ja Euroopasse. Kurjategijaid süüdistati uimastite smugeldamises Kesk-Ameerikasse, USA-sse, Suurbritanniasse, Hispaaniasse, Itaaliasse ja Hollandisse. Vahistamistega peatati kartelli uimastiäri laienemine Venemaale. Politsei info kohaselt on nad kahe aasta jooksul vahistanud üle 900 jõuguliikme.

Kartell moodustati endiste 2003. ja 2006. aastal laiali läinud parempoolsete relvarühmituste liikmete poolt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles