Ecuadori presidendikandidaat ei tunnista valimistulemusi

, BNS-i välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ecuadori parempoolne presidendikandidaat Guillermo Lasso esmaspäeval pressikonverentsil.
Ecuadori parempoolne presidendikandidaat Guillermo Lasso esmaspäeval pressikonverentsil. Foto: AFP/SCANPIX

Ecuador

Ecuadori parempoolne presidendikandidaat Guillermo Lasso teatas esmaspäeval, et ei tunnista presidendivalimiste teise vooru tulemusi, mis andsid võidu tema vasakpoolsele rivaalile Lenin Morenole.

"Ma ei saa neid tulemusi aktsepteerida, sest need ei peegelda rahva tahet," ütles endine pankur pressikonverentsil. "Häältelugemisprotsessis esines jõhkrat pettust."

Kui loetud oli 99,42 protsenti häältest, juhtis presidendivalimiste teises voorus 51,17 protsendiga president Rafael Correa soosik Moreno Lasso 48,83 protsendi vastu.

"Minust saab kõigi ecuadorlaste president. Jah, kõigi, aga eriti vaeste," ütles Moreno presidendipalee juures umbes 2000 toetajale peetud kõnes.

Valimistel otsustatakse, kas riik kaldub pärast konservatiivide järjestikuseid võite veelgi enam paremale või saab jõudu senise Correa "21. sajandi sotsialismi" suund.

Ecuadori presidendivalimisi jälgitakse tähelepanelikult, sest neid peetakse Ladina-Ameerika poliitilise õhustiku baromeetriks. Kontinendil on seni võimutsenud vasakpoolsed, aga nende mõju on märkimisväärselt taandumas.

Lisaks võivad valimised otsustada Londonis Ecuadori saatkonnas redutava WikiLeaksi asutaja Julian Assange'i saatuse. Lasso on lubanud anda Assange'i välja Rootsile, kus teda süüdistatakse vägistamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles