Tuneesia sulges usku mõnitanud ööklubi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Tuneesias pandi kinni skandaali tekitanud ööklubi, mille diskor mängis külastajatele tantsuversiooni moslemite kutsest palvusele.

Riigi kirdeosas Nabeuli linnas Orbiti muusikafestivalil toimunust vahejuhtumist tehti video, mis jõudis sotsiaalmeediasse ning tekitas seal nördimust. Sellelt on näha, kuidas peolised tantsivad kahe Euroopa päritolu diskori muusika saatel. Ühtäkki kõlas palade vahel ümbertöödeldud versioon hüüdest, millega vaimulikud usklikke palvetama kutsuvad.

«Pärast asjaolude kinnitamist otsustasime ööklubi sulgeda,» lausus Nabeuli kuberner Mnaouar Ouertani. Klubi mänedžer peeti kinni süüdistatuna üleastumises hea moraali ning avaliku sündsuse vastu. «Me ei luba rünnakuid religioossete tunnete ja pühaduse vastu,» ütles Ouertan.

Festivali korraldajad tegid Facebookis vabandava pöördumise ning väitsid, et diskorid ei teadnud, et nende mängitav muusika võib moslemeid solvata. Vabanduse esitas ka üks DJ-dest Dax J. «Ma ei soovinud kunagi kedagi solvata või ärritada,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles