Soomlased sattusid Lõuna-Hiina merel merehätta

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Soome pere, kuhu kuulub kaks täiskasvanut ja kaks last, sattusid Lõuna-Hiina merel oma purjekaga seilates tugeva lainetuse tõttu merehätta.

Tugev tuul kandis juhitamatut alust rohkem kui 100 kilomeetrit, edastab Yle.

Lõuna-Hiina meri / wikipedia.org
Lõuna-Hiina meri / wikipedia.org Foto: Wikipedia.org

Lõuna-Hiina merel hätta sattunud soomlased teatasid täna varahommiku kohaliku aja järgi satelliittelefoni teel Soome Turu merepäästekeskusele, et torm on mõnevõrra vaibunud ja nad said purjeka üle taas kontrolli.

Soomlased võtsid Turu merepäästekeskusega esmakordselt ühendust möödunud laupäeval ja teatasid, et seilavad Lõuna-Hiina merel, kus tekkis torm ja nad ei suuda enam alust kontrollida.

Rohkem kui ööpäeva jooksul lükkas tugev tuul ja lainetus purjekat rohkem kui 100 kilomeetrit idast läände. Samas ei pidanud merel kogenud pere tormi siiski nii ohtlikuks, et oleks vajanud merepäästjate abi.

Turu merepäästekeskuse esindaja kinnitas, et pere tõstis täna varahommikul ankru, sest meri oli rahunenud ja purjetamine taas võimalik ning pardal olijad on elus, kuid karmist katsumusest väsinud.

Soomlased peavad otsustama, kas nad seilavad tagasi Hongkongi, kust nende teekond algas või võtavad suuna Filipiinidele. Teekond Hongkongi on umbes 400 kilomeetrit ja Filipiinidele 300 kilomeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles