USA ja Venemaa leidsid tagatoa Seišellidel

Margus Parts
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitlejad etendamas Vene president Vladimir Putinit ja tema USA ametivenda Donald Trumpi koos hobusel.
Näitlejad etendamas Vene president Vladimir Putinit ja tema USA ametivenda Donald Trumpi koos hobusel. Foto: David Parry/PA Wire/PA Images/Scanpix

Vaid paar nädalat enne Donald Trumpi inauguratsioonitseremooniat toimus Seišellidel salajane kohtumine ühe Vladimir Putinile lähedase isiku ning USA ärimehe ja Trumpi toetaja Erik Prince’i vahel.

Kuigi Prince ei olnud ametlikult Trumpi kampaania juures tegev, tutvustas ta end Araabia Ühendemiraatide tippametnikele Trumpi mitteametliku saadikuna, teatasid anonüümseks jääda soovinud Ühendemiraatide, Euroopa ja USA ametnikud. Vene esindajat neil aga tuvastada ei õnnestunud.

Prince oli presidendivalimiste ajal Trumpi innukas toetaja ja annetas kampaania heaks 250 000 dollarit. Ärimehel on tugevad sidemed Trumpi siseringiga, muuhulgas Valge Maja strateegiaülema Steve Bannoniga, kelle raadiosaates ta on korduvalt üles astunud. Prince’i õde ja Trumpi teine suurtoetaja Betsy DeVos aga määrati Trumpi administratsiooni haridusministriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles