Rootsi islamikoolis sisenevad tüdrukud bussi tagauksest (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Burkiinis õpetaja Amina Sahmoud Göteborgi lastega ujumistunnis.
Burkiinis õpetaja Amina Sahmoud Göteborgi lastega ujumistunnis. Foto: Maria Steen / TT / Scanpix

Rootsi peaminister Stefan Löfven taunis täna teledokumentaali kommenteerides poiste ja tüdrukute erinevat kohtlemist Stockholmi eraislamikoolis.

«See on tülgastav,» ütles peaminister selle kohta, et tüdrukud suunatakse koolibussi tagaukse juurde, poisid aga sisenevad eesuksest.

Lastel soopõhine vahetegemine ei kuulu Rootsi, ütles Löfven. «Meie sõidame bussis kõik koos, olgu poisid või tüdrukud, mehed või naised. See tähendab, et meil tuleb segregatsiooniga rohkem tegelda,» sõnas ta.

Dokumentaalfilmi näidatakse täna õhtul telekanalis TV4, kuid teemat arutati juba saates Kalla Fakta.

Al-Azhari algkoolis õpivad 6-10-aastased lapsed. Kooli direktor Roger Lindquist ütles uudisteagentuurile TT, et juhtkond ei tea tüdrukute ja poiste eraldamisest midagi.

Riigi rahastatav erakool pälvis eelmisel aastal avalikkuse tähelepanu soolise segregatsiooniga kehalise kasvatuse tundides. Haridusminister Gustav Fridolin lubas veebruaris, et keelab soopõhised klassid, kuid keeld ei ole veel jõustunud.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles