Inglismaa Pank annab pankrotistunud Landsbankile laenu

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters / Scanpix

Inglismaa Pank laenab pankrotistunud Islandi pangale Landsbank 100 miljonit naela (ligi kaks miljardit Eesti krooni), et viimane korvaks brittide kaotatud hoiused.


Suurbritannia rahandusminister Alistair Darling kinnitas eile parlamendisaadikute ees esinedes, et nii Island kui ka Suurbritannia peavad tegema koostööd, et aidata pankrotistunud pankades hoiused kaotanud inimesi ja organisatsioone, kirjutas guardian.co.uk.

Darlingi sõnul jõudsid Suurbritannia ja Islandi esindajad eelmisel nädalal toimunud läbirääkimiste käigus põhimõttelisele kokkuleppele hüvitiste maksmise osas eraisikutest hoiustajatele. Siiani puudub aga kokkulepe Suurbritannia avalike organisatsioonide ja omavalitsuste hoiuste garantii osas.

Üle 300 000 briti investori hoiustas pankrotistunud Landsbanki tütarpangas IceSave hinnanguliselt 4,8 miljardit naela (95 miljardit Eesti krooni).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles