Süüria võimud avasid protestijate pihta tule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria meeleavaldustes on hukkunuid
Süüria meeleavaldustes on hukkunuid Foto: SCANPIX

Süüria lõunaosas Daraas toimunud meeleavaldusel avasid julgeolekujõud tule meeleavaldajate pihta, tappes vähemalt viis demonstranti.

Sõjavägi tulistas kohaliku suurima Omari mošee juurde kogunenud sadu inimesi, kes püüdsid ehitist kaitsta seda hõivata püüdvate sõjaväelaste eest, vahendas uudistevõrk AFP.

Kümned isikud said juhtumis haavata. Aktivistide kinnitusel kasutasid julgeolekujõud demonstrantide vastu pisargaasi ning tulistasid neid spaiperrelvadest,  kuid võimud on süüdistused tagasi lükanud, kinnitades, et rahvahulka ründas relvastatud jõuk, teatas BBC.

Daraas on demokraatia pooldajad nõudnud juba nädala, et riik kurssi muudaks ning protestid on hakanud levima ka teistesse linnadesse. Näiteks Jassemis ja Noas toimunud meeleavaldustel osales umbes 2000 inimest, kuni armee need laiali ajas.

Alates reedest on julgeolekujõudude ja meeleavaldajate kokkupõrgetes hukkunud vähemalt kümme inimest. Paljud riigid ning organisatsioonid, kaasa arvatud Euroopa Liit on vägivalla hukka mõistnud ning kritiseerinud Süüria võime meeleavalduste takistamise pärast.

Süüria seaduste kohaselt on alates 1963. aastast avalikud meeleavaldused aga keelatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles