USA kutsus Venemaad üles suhted Assadiga ümber hindama (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA välisminister Rex Tillerson manitses Venemaad loobuma Süüria režiimi toetamisest.
USA välisminister Rex Tillerson manitses Venemaad loobuma Süüria režiimi toetamisest. Foto: JOSHUA ROBERTS/Reuters

USA välisminister Rex Tillerson kutsus kolmapäeval Venemaad üles hindama ümber suhted Süüria presidendi Bashar al-Assadi ja tema režiimiga.

Tillersoni sõnul pole Ühendriikidel kahtlust, et just Assadi režiim korraldas rünnaku, milles arvatavasti kasutati keemiarelvi.

"Meie arvates on venelastel nüüd aeg väga põhjalikult mõelda toetuse jätkamise üle Assadi režiimile," ütles Tillerson välisministeeriumis korraldatud pressikonverentsil.

Süüria arvatava keemiarünnaku ohvrite arv on tõusnud 86-ni, hukkunute seas on 30 last, teatas kolmapäeva õhtul Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus. Arvatav keemiarünnak Khan Sheikhuni linnale leidis aset teisipäeva hommikul.

Venemaa teatas varem päeval, et USA, Suurbritannia ja Prantsusmaa esitatud resolutsioon Süüria arvatava keemiarünnaku kohta on "vastuvõetamatu".

"Esitatud tekst on absoluutselt vastuvõetamatu," ütles välisministeeriumi pressiesindaja Maria Zahharova ja nimetas seda "Süüria-vastaseks".

"See otsustab uurimise tulemused ette ära ja nimetab kohe süüdlase," sõnas ta.

Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov oli juba varem kinnitanud, et Venemaa toetab Süürias ka edaspidi president Assadi režiimivägesid.

"Venemaa ja selle relvajõud jätkavad operatsiooni Süüria relvajõudude terroritõrje operatsiooni toetamiseks, mille eesmärk on riigi vabastamine," ütles Peskov.

USA välisminister Rex Tillerson teeb oma esimese ametliku visiidi Moskvasse järgmisel nädalal.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles