Vahistati Peterburi plahvatuse korraldaja kaasosalised (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Sergei Konkov/AP/Scanpix

Venemaa korrakaitseametkonnad vahistasid Peterburi metroos pommirünnaku korraldanud Akbaržon Džalilovi võimalikud kaasosalised, teatasid võimud täna.

Reid Tovaritšeski prospektil asuvasse korterisse tehti hommikul kell 5 kohaliku aja järgi. Selle käigus tehti võimude sõnul kahjutuks lõhkekeha.

Naabrid evakueeriti ja tunnistajate sõnul toimetati kolm Kesk-Aasia päritolu meest käeraudades minema.

«Tänaseks on ilmselge, et Džalilovil oli kaasosalisi. Korteris, kus ta elas, ei olnud lõhkekeha valmistamiseks vajalikke osiseid, kuid leiti lõhkeaine jälgi ja mitme inimese sõrmejälgi,» ütles Interfaxile olukorraga tuttav olev allikas.

«Teavet Džalilovi võimalike kaasosaliste kohta kontrollivad mitte üksi Vene korrakaitsjad, vaid ka nende Kõrgõzstani ja muude Kesk-Aasia riikide ametivennad,» märkis ta.

Uurimiskomitee ametlik esindaja Svetlana Petrenko ütles, et tuvastatud on mitu Džalilovi abilist.

«Tuvastatud on mitu Kesk-Aasia riikide elanikku, kes pidasid Džaliloviga ühendust. Nende isikute elupaigaks olnud korterite läbiotsimisel leiti juurdluse jaoks tähtsaid esemeid, need võeti ära ja saadeti uurimisele,» ütles Petrenko Interfaxile.

Ta mainis, et Džalilovi tuttavate ringi töötavad Venemaa julgeolekuteenistus ja politsei läbi ühiselt.

3. aprillil hukkus Peterburi metroos isevalmistatud lõhkekeha plahvatuses 14 inimest ja üle poolesaja sai haavata.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles