Saksamaa uurib 20 Türgi luuraja tegevust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Recep Tayyip Erdoğan.
Recep Tayyip Erdoğan. Foto: Murat Cetinmuhurdar/AP/Scanpix

Saksamaal on algatatud juurdlus 20 inimese üle, kes väidetavalt luurasid Türgi valitsuse huvides USA-s elava islamivaimuliku Fethullah Güleni jüngrite järele.

«Hetkel on kokku 20 süüdistatavat ja tundmatut isikut uurimise all kahtlustatuna töös salateenistuse agentidena Türgi valitsuse korraldusel Güleni liikumise järgijate järele luuramises,» kirjutas Saksa siseministeerium vastuseks opositsioonilise vasakpartei parlamendiliikme järelepärimisele.

Türgi president Recep Tayyip Erdoğan süüdistab USA-s elavat vaimulikku Fethullah Güleni juulikuise nurjunud riigipöördekatse korraldamises ja on asunud tema toetajaid jõuliselt maha suruma. Türgis on sidemete eest Güleni liikumisega kinni peetud üle 41 000 inimese.

Saksa prokuratuur teatas märtsis, et uurib väiteid Türgi agentide luuramisest Güleni toetajate järele Saksamaal. Juurdlus puudutab ka mitut imaami, keda kahtlustatakse Ankara käsul nuhkimises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles