Donald Trumpi lähikonnas lahvatas tüli

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump
Donald Trump Foto: CARLOS BARRIA/REUTERS/Scanpix

Väidetavalt tekkis Valge Maja peastrateegi Steve Bannoni ja USA presidendi Donald Trumpi nõunikust väimehe Jared Kushneri vahel ideoloogiliste vaadete erinevuse tõttu tüli.

Valge Maja allika teatel peab Bannon Kushnerit «juhmiks konservatiivist globalistiks», kasutades tema kohta üsna solvavaid sõnu, edastab The Independent.  

Steve Bannon
Steve Bannon Foto: Sipa USA/Sipa USA/Scanpix
Jared Kushner / Handout/Reuters/Scanpix
Jared Kushner / Handout/Reuters/Scanpix Foto: HANDOUT/Reuters/Scanpix

Ta lisas, et USAs on juba mõnda aega kasutusel väljend «cuckservative», mis koosneb sõnadest «cuckold» (sarvekandja) ja «conservative» (konservatiiv), olles poliitikute keskne solvang, mis viitab nii rassismile, religioonile kui seksuaalsusele. Samas on «cuckservative» uusvariant solvangust «Republican In Name Only» (Ainult nime poolest vabariiklane).

«Globalist'i» kasutavad sageli Trumpi toetavad äärmusparempoolsed, rünnates sellega poliitilisi oponente, kuid seda on kasutatud ka antisemiitlikes rünnakutes. Teada on, et Jared Kushner on juut.

«Valge Maja kahe mõjuka mehe vahel on käimas «sõda», mille põhjuseks on poliitiliste vaadete erinevus. Bannoni ja Kushneri vaheliste pingete allikateks on erinevad vaated majandusele, tervisele, migratsioonile, maksudele, terrorismile ja veel paljudele teistele tähtsatele küsimustele,» jätkas allikas.

Valgest Majast pärineva info kohaselt peab Bannon Kushnerit nii mõnestki demokraadist hullemaks.

«Steve Bannonil on kindlad vaated, millest ta ei loobu ja millesse ta usub ning mida jagab Donald Trumpiga. Bannon peab oma ideede elluviimisel Kushnerit põhiliseks takistuseks,» lisas allikas.

Kinnitamata andmetel kaalus Bannon isegi Trumpi meeskonnast lahkumist, kuna ta peab kahte oma peamist eesmärki läbikukkunuks. Üks neist on moslemienamusega riikidest pärit kodanike sissesõidukeeld USAsse ja tervishoiureform, milles loobuti eelmise presidendi Obamacare'i programmist.

Bannon on mitmel korral meediaesindajatele öelnud, et talle meeldib «mõõgavõitlus» ning see kehtib ka tema ja Kushneri suhte kohta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles