Volkeri hinnangul andis Trump vajaliku signaali tegutsemisvalmidusest

Evelyn Kaldoja
, välisuudistetoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kurt Volker mullusel Lennart Meri konverentsil.
Kurt Volker mullusel Lennart Meri konverentsil. Foto: Raul Mee

Viis, kuidas Donald Trump Süürias jõudu näitas, pole üllatav, leidis Kurt Volker, endine Ameerika Ühendriikide suursaadik NATO juures ja praegune Washingtonis tegutseva McCaini Rahvusvahelise Juhtimise Instituudi juht eileõhtuses telefoniintervjuus Postimehele.

Osa Ameerika julgeolekueksperte, eriti just need, kes olid kaasatud president Barack Obama ajal Süüriale vastulöögi andmise võimaluste kaalumisse, püsisid ka eile mõnevõrra skeptilisena. Nad meenutasid, et juba isegi enne 2013. aastat, kui Bashar al-Assad lasi närvigaasiga tappa rohkem kui tuhat oma riigi kodanikku, kaalusid ameeriklased tema vastu löögi andmist.

«Põhiküsimused pole muutunud,» tsiteeris eilne Washington Post Obama ajal Valges Majas Assadi karistamist arutanud Phil Gordonit. «Kas on olemas komplekt sõjalisi lööke, millega saab vähendada süürlaste võimekust pruukida keemiarelvi, ning kui neid anda, siis mida teevad nemad vastuseks?»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles