Apple’i juht Steve Jobs läheb kohtusse

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Steve Jobs.
Steve Jobs. Foto: Reuters/SCANPIX.

Apple’i juht Steve Jobs, kes hetkel viibib haiguspuhkusel, peab seoses käimasoleva monopolivastase juhtumiga ilmuma kohtuistungile, vahendab apple.spot.ee Bloombergi uudist.


Bloombergi teatel nõudis USA kohtunik Howard R. Llyod Steve Jobsi ilmumist kohtuistungile seoses käimasoleva monopolivastase juhtumiga. Nimelt kaevati Apple kohtusse 2005. aastal, kuna ettevõttele kuuluvas iTunesis müüdi muusikat koos DRM kaitsega.

Tänu kõnealusele kaitsele ei suutnud iPodid mängida RealNetworksi poolt müüdud meediat. Kohus leiab, et Jobsil on ainulaadset teavet seoses kõnealuse juhtumiga. Jobsile saab esitada ainult kõnealuse juhtumiga seotud küsimusi kuni kaks tundi.

Apple kaevati kohtusse 2005. aastal iTunesi DRM kaitse tõttu, mille tulemusena ei saanud kasutajad iPodidest kuulata mujalt ostetud meediat ning sama meediat ei saanud kuulata ega vaadata ka mõnest muust pleierist.

Apple lõpetas DRM kaitsega meedia müügi iTunesis juba mitu aastat tagasi kuid kohtunik usub, et Apple üritas neil aastail ebaseaduslikult tekitada MP3 pleierite ning virtuaalse muusikapoe monopoli.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles