Serbia opositsioon nõuab presidendivalimiste häälte ülelugemist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldajad Belgradis
Meeleavaldajad Belgradis Foto: OKSANA TOSKIC/SIPA/Scanpix

Serbia opositsiooni Euroopa Liidu meelne presidendikandidaat Saša Janković süüdistas valimised võitnud Aleksandar Vučićit valimispettuses ja nõuab häälte osalist ülelugemist.

Endine marurahvuslane Vučić võitis eelmisel pühapäeval toimunud presidendivalimiste esimeses voorus ametlikel andmetel 55,02 protsenti häältest ja sõltumatu vasaktsentrist Janković 16 protsenti. Jankovići valimisstaap väidab, et hääletussedelite valikulise ülelugemise põhjal on Vučićile hääli juurde arvestatud. Presidendikandidaadi hinnangul on ebaselgused skandaalsed.

«Kui juhuslikul ülelugemisel tuvastatud keskmine viga paika peab, on Vučić varastanud 319 000 häält,» märkis Jankovići meeskond.

Tuhaded serblased on juba mitu päeva avaldanud Belgradis ja teistes suuremates linnades meelt Vučići presidendiks valituks osutumise vastu. Näiteks eile kogunes Belgradis ausaid valimisi nõudma umbes 10 000 inimest.

Vučić peaks ametisse astuma 31. mail.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles