Paeti ärritas Nigel Farage´i kutsumine Pärnu juhtimiskonverentsile (18)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brexiti eest võidelnud Briti europarlamendi saadik Nigel Farage.
Brexiti eest võidelnud Briti europarlamendi saadik Nigel Farage. Foto: SEBASTIEN BOZON/AFP/Scanpix

Eesti eurosaadikut Urmas Paeti (Reformierakond) pahandas Briti Iseseisvuspartei endise juhi Nigel Farage´i kutsumine esinejaks mais toimuvale Pärnu juhtimiskonverentsile.

«Kõige kuulsam esineja on küllap Suurbritannia «paha poiss» Nigel Farage, endine Suurbritannia iseseisvuspartei juht, mees, kes viis Suurbritannia rahva hääletama Euroopa Liidust välja astumise poolt. Meile ei meeldi see, mida ta tegi, ega see, kuidas ta seda tegi. Aga õppida on sellest hääletusest kindlasti palju,» teatab Pärnu juhtimiskonverentsi kodulehel programmijuht Toomas Tamsar.

Farage on kutsutud esinema 19. mail ja tema ettekande teemaks on «BREXIT – kuidas luua erakordne kampaania?». Selle tutvustuseks öeldakse kodulehel: «Vaatame BREXITit kampaania vaatepunktist. Meile ei meeldi see, mida ta tegi, ega see, kuidas ta seda tegi. Aga õppida on sellest hääletusest kindlasti palju. Mis paneb inimesed liikuma ja mõjutab nende otsuseid? Kas lihtsalt inimeste hirmudele mängimine ja nende võimendamine? Kas poliitikud ja ärieliit alahindavad inimesi?»

Urmas Paet. Foto:
Urmas Paet. Foto: Foto: Postimees

Paet ei pidanud nüüdseks parteijuhi kohast loobunud Farage´i kutsumist konverentsile õigeks.

«Pärnu juhtimiskonverentsi kutse Nigel Farage'ile tulla Eestisse õpetussõnu jagama on jabur. Õpetama, kuidas kampaanias valetada ja ELi lõhkuda. Võiks mõelda korra sellele, kas juhtimiskonverentsi põhiesineja peaks ikka selline tegelane olema. Milleks talle Eestis sellist rolli anda? Mida tal õpetada on?» kirjutas Paet oma Facebooki kontol.

«ELi lõhkumine on Eestile eluliselt ohtlik. Ja selle lõhkumise propageerimise eest veel peale maksta on täiesti mõistusevastane,» lisas Paet. «Mäletatavasti on Eestil õnnestunud kõiksugu Vene pooläärmuslasi siin propagandaürituste korraldamisest eemal hoida. Isegi õnnetut punaarmee laulukoori ei lastud siia esinema. Nüüd aga suisa kutsutakse teine äärmuslane kui õige mees tähtsa konverentsi poolt esinema ja talle veel ka makstakse selle eest. Võiks aru saada, et tegemist on sama pildi eri nurkadega.»

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles