Galerii: Prantsusmaal sai pagulaslaagris puhkenud põlengus viga mitmeid inimesi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Prantsusmaa põhjaosas puhkes öösel vastu tänast suurpõleng Grande-Synthe'i pagulaslaagris, vigastada sai vähemalt kümme inimest, teatas uudisteagentuuri AFP ajakirjanik sündmuskohalt.

Tulekahju puhkemise täpne põhjus on teadmata.

Põgenikud elasid lähestikku paigutatud puumajades, millesse mahub neli inimest. Hoonete paiknemise ja ehitusmaterjali tõttu levisid leegid väga kiiresti. Tulekahju hävitas pea kõik 300 majast Dunkerque eeslinnas asuvas laagris, kus elas märtsi lõpul umbes 1500 inimest, enamjaolt iraaklastest kurdid.

Migrandid toimetati Grande-Synthe'i koolide aulatesse ja mujale avalikesse hoonetesse.

«Järel on ainult tuhahunnikud,» ütles Nordi departemangu juht Michel Lalande. «Hüttide tagasipaigutamine sinna kus nad varem olid on võimatu.»

Lalande'i sõnul puhkes tulekahju pärast laagris eile pärastlõunal toimunud kaklust afgaanide ja kurdide vahel. Kokkupõrkes sai kuus inimest noahaavu. Laagris on varemgi aset leidnud vägivaldseid arveteklaarimisi.

Kokkupõrked laagri elanike vahel jätkusid pärast keskööd ning märulipolitseil oli raskusi kakluste lahutamisega. Aeg-ajalt visati politseinikke ka kividega, ütles AFP korrespondent.

«Pidi olema, et tuli süüdati sihilikult mitmes kohas. Vastasel juhul pole see (juhtunu) võimalik. Tundub, et see on seotud võitlusega iraaklaste ja afgaanide vahel,» ütles Grande-Synthe'i linnapea esindaja Olivier Caremelle.

Grande-Synthe'i rahvaarv kasvas pärast seda, kui võimud lammutasid isetekkinud laagri Calaisi linna lähedal, mis asus 40 kilomeetri kaugusel. Prantsuse ametnikud teatasid märtsis, et kavatsevad laagri lammutada. Prantsuse siseminister Bruno Le Roux kinnitas tollal, et julgeolekujõud hakkavad niipea kui võimalik põgenikelaagrit likvideerima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles