Metsä Woodi vineeritehase Pärnusse ehitab Nordecon

Soome 100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsä Woodi tootmishoone Soomes
Metsä Woodi tootmishoone Soomes Foto: metsawood.com

​Nordecon ja Soome metsanduskontserni Metsä Group kuuluv Metsä Wood sõlmisid lepingu Pärnusse Kase tänavale vineeritehase ehitamiseks.

Tehas tuleb ligikaudu 29 000 ruutmeetrise pindalaga ning koosneb tootmishallist koos olmeruumidega ja bürooplokist.

Soome puidukontsern investeerib Eestisse 50 miljonit eurot

Lepingu maksumus on enam kui 14 miljonit eurot, hinnale lisandub käibemaks. Tehas valmib 2018. aasta augustiks.

Metsä Group teatas ligi 50 miljoni euro suurusest investeeringust Eestisse mullu augustis. Metsä Woodi investeering peaks Eestisse juurde looma umbes 200 töökohta.

Investeering näeb ette, et puidu koorimise ja kuivatamise protsess viiakse läbi Soomes Äänekoskisse rajatavas tehases ja valmistoodang Eestisse rajatavas tehases. Mõlemad uued tehased loodetakse täielikult käivitada 2019. aastast.

EAS toetab kahe miljoni euroga

Ettevõtluse arendamise sihtasutus (EAS) teatas, et toetab suurinvestori meetme kaudu vineeritehase rajamist Pärnusse kahe miljoni euroga.

«Metsä Grupp oli uue kõrgtehnoloogilise vineeritehase loomisel valimas Läti ja Eesti vahel. EAS tunnistas investori taotluse kõikidele meetme nõuetele vastavaks ja otsustas investeeringut toetada kahe miljoni euroga, mis eraldatakse ettevõttele ainult siis, kui kõik investeerimisprojektis ettenähtud tegevused on ellu viidud,» teatas sihtasutus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles