Venezuela meeleavaldusel sai surma tudeng

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venezuela meeleavaldused on võtmas üha vägivaldsemat ilmet.
Venezuela meeleavaldused on võtmas üha vägivaldsemat ilmet. Foto: JUAN BARRETO/AFP

Venezuelas vägivaldseks muutunud meeleavaldusel sai surma 19-aastane tudeng, teatasid teisipäeval võimuesindajad ja meedia.

Mõnedel andmetel noorukit tulistati, kui Valencia linnas puhkes kähmlus politseinike ja meeleavaldajate vahel.

Osariigiprokuratuuri eestkõneleja kinnitusel suri noormees teisipäeva varahommikul. Prokuratuuri informatsiooni kohaselt vahistati ühtlasi 40 vägivaldselt käitunud inimest.

Meeleavaldused jätkusid ka teistes linnades. Pealinnas kasutas märulipolitsei protestijate ohjeldamiseks muu hulgas veekahureid ja pisargaasi. Meeleavaldajad vastasid kivirahega.

Venezuela ülemkohus üleeelmisel nädalal opositsiooni enamusega kongressilt seadusandliku võimu ära võtta. See vallandas protestid kodumaal ja rahvusvahelise hukkamõistu. Kohus tühistas hiljem otsuse, kuid opositsioon nõuab, et põhiseadusliku korra taastamiseks vabastataks ametist ülemkohtu kohtunikud.

Uue meeleavalduste laine vallandas opositsiooniliider Henrique Caprilesile kehtestatud keeld, mille kohaselt ta ei tohi riigiametites järgmised 15 aastat töötada. Kõnealune keeld välistab ühtlasi Caprilesi kandideerimise sotsialistist presidendi Nicolas Maduro vastu järgmise aasta üldvalimistel.

USA ja teised maailma riigid toetavad opositsiooni nõuet korraldada valimised ja vabastada poliitvangid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles