Stockholmi ründaja kasutas topeltidentiteete (8)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stockholmis veokirünnaku toime pannud usbekk Rahmat Akilov.
Stockholmis veokirünnaku toime pannud usbekk Rahmat Akilov. Foto: AFP/SCANPIX

Stockholmi terrorirünnaku peamine kahtlusalune, kes arvati olevat usbekk Rakhmat Akilovina, võis kasutada valeidentiteeti, vahendab the Local.

«Kohtusaalis viibis mees, kes istus ka (Stockholmi kesklinnas rahvasekka sõitnud - toim.) veoki juhikabiinis, aga tema nimi pole kindel,» ütles eile peaprokuröri asetäitja Hans Ihrman pärast kahtlusaluse üle peetud kohtuistungit.

Valeidentiteedi kasutamise kahtluseni jõuti tänu Scandic hotelliketi esindaja ütlustele, sest ettevõttes oli hiljuti töötanud samanimeline mees.

«Rünnakust avaldatud piltidel olev mees ei ole seesama, kes meie juures töötas,» ütles  Scandic hotelliketi kommunikatsioonijuht Heidi Wold SVT-le.

Teatud aja pärast peale mehe palkamist, tekkisid hotellil töötaja esitatud Rootsi tööloa suhtes kahtlused. Tööleping temaga lõpetati 2017. aasta jaanuaris, sest ta ei suutnud oma isikut ettevõtte jaoks rahuldaval viisil tõendada, märkis Wold.

«Me rääkisime sellest politseile. Neil oli sama info,» sõnas ta rahvusringhäälingule.

39-aastase Akilovi aastane sissetulek oli Rootsi maksuameti andmetel nii 2015. aastal kui 2016. aastal 500 000 Rootsi krooni (~52 153 eurot). Ligikaudu 160 000 Rootsi krooni (~16 689 eurot) moodustas kogusummast mehe palk, mis ta teenis töötades kahjuritõrjefirmas, ülejäänud summa moodustas hotelliketilt Scandic saadud töötasu, vahendab SVT.

Rootsi rahvusringhäälingu andmetel kasutab riigis Akilovi nime veel üks inimene. Pärast seda, kui Akilovile ei väljastatud 2014. aastal elamisluba, kaebas ta otsuse edasi migratsioonikohtusse, mis samuti selle tagasi lükkas. Sealsetel kohtuotsustel on tol mehel aga teine nimi – Rahmantjon Kurbonov – ja ka erinev sünnikuupäev, teatas varem ajaleht Dagens Nyheter.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles