Mattis: USA sihtmärgiks Süürias jääb ISIS (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA kaitseminister James Mattis.
USA kaitseminister James Mattis. Foto: SIPA/Scanpix

USA peamiseks eesmärgiks Süürias jääb endiselt võitlus äärmusrühmitusega Islamiriik (IS), ütles kaitseminister Jim Mattis.

Pommirünnak Süüria õhuväebaasile, mis tehti eelmisel neljapäeval karistuseks süütute tsiviilelanike kallal keemiarelva kasutamise eest, oli üksikjuhtum, rõhutas ta.

Mattis lisas, et vaatas läbi 5. aprilli keemiarünnakut käsitleva luureraporti ja see ei jäta vähimatki kahtlust, et rünnaku kavandamise ja läbiviimise eest vastutab Süüria režiim. Keemiarünnakus sai surma üle 80 inimese.

Mattis avaldas ka arvamust, et USA-Vene suhted ei välju Süürias tekkinud pingete tõttu kontrolli alt. Venemaa tegutseb oma huvides, kuid tema huvid ei lase tal arendada Süüria tõttu tekkinud lahkhelisid üldisemaks konfliktiks.

Täna kohtuvad Moskvas USA välisminister Rex Tillerson ja Vene välisminister Sergei Lavroviga, praegu ei ole teada, kas Tillersonil avaneb ka võimalus Putiniga kokku saada.

Pommirünnak Süüria õhuväebaasile oli üksikjuhtum, rõhutas USA kaitseminister.
Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles