Puntlandi väed vabastasid piraatide käest kaubalaeva

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA sõjalaev Boosaaso sadama juures Somaalia rannikul..
USA sõjalaev Boosaaso sadama juures Somaalia rannikul.. Foto: Reuters / Scanpix.

Somaalia separatistliku Puntlanid regiooni julgeolekujõud suutsid äkkrünnakuga oma valdusesse saada Panama lipu all sõitva kaubalaeva, mis kaaperdati eelmise nädala neljapäeval.

 

Puntlandi välisminister Ali Abdi Aware kinnitas, et täna hommikul kella kümne ajal korraldatud operatsioon oli edukas, vahendas AFP. Piraatide käest vabastati jõuga kaubalaev MV Awail, mille meeskond koosnes 13 süürlasest ja kahest somaallasest.

Esimese katse laeva päästa olid võimud teinud juba pühapäeval, kuid siis see ei õnnestunud, ehkki lahingus hukkus kaks röövlit ja ka üks sõdur.

Panama lipu all sõitev MV Awail kuulub Keenia merendusametnike kinnitusel Süüria kompaniile Hamadeh Shipping, ehkki algselt pakuti selle omanikuks Somaalia kaubandusettevõtet Barqawo.

Somaalia ranniku lähedal tegutsevad piraadid on tänavu rünnanud juba vähemalt 69 laeva, neist pooled õnnestus lunaraha saamise eesmärgil ka kaaperdada. Adeni lahte peetakse seetõttu üheks ohtlikumaks merepiirkonnaks maailmas, kuhu on laevaliiklust valvama saadetud mitme riigi sõjalaevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles