Usbekistani väitel hoiatasid nad Stockholmi ründaja eest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lilled Stockholmi rünnakuohvrite mälestuseks.
Lilled Stockholmi rünnakuohvrite mälestuseks. Foto: MAJA SUSLIN/AFP/Scanpix

Usbekistani võimude teatel hoiatasid nad möödunud nädala reedel Rootsi pealinnas toimunud terrorirünnaku korraldamise üles tunnistanud Rahmat Akilovi eest.

Usbekistani välisministri Abdulaziz Kamilovi väitel tekkisid 39-aastasel Usbekistani kodanikul Akilovil sidemed äärmusrühmitusega ISIS pärast Rootsisse kolimist 2014. aastal.

«Välismaal olles värbasid rahvusvahelise terroriorganisatsiooni Islamiriik emissarid ta interneti kaudu,» ütles Kamilov uudisteagentuurile RIA Novosti. «Julgeolekuteenistus edastas info Rahmat Akilovi väärsammude kohta ühele meie lääne partneritest, et see teavitaks sellest Rootsit,» lisas Akilov, kes ei avaldanud riigi nime.

Vene uudisteagentuur Interfax kirjutas anonüümsetele Usbekistani julgeolekuallikatele viidates, et Akilovi tabamiseks oli veebruaris väljastatud order ekstremismisüüdistuse alusel.

Rootsi julgeolekupolitsei säpo pole väidet kommenteerinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles