Kolme aasta eest Nigeerias röövitud koolitüdrukuid pole siiani vabastatud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldja nõudmas röövitud tüdrukute vabastamist.
Meeleavaldja nõudmas röövitud tüdrukute vabastamist. Foto: Sunday Alamba/AP/Scanpix

Täna möödub kolm aastat päevast, mil islamiäärmuslaste rühmituse Boko Harām võitlejad röövisid Nigeerias Chibokis ligi 300 koolitüdrukut, kellest enamus on tänaseni vangistuses.

Aktivistid kavandavad tänaseks meeleavaldusi pealinnas Abujas ja Lagoses, et nõuda võimudelt samme ligi 200 endiselt vangistuses viibiva koolitüdruku vabastamiseks. Viimased koolitüdrukud pääsesis vabadusse mullu oktoobris.

Aafrika rahvarohkeimas riigis šariaadiseaduste kehtestamist nõudev rühmitus Boko Harām on kaost külvanud aastaid. Korraldanud pommirünnakuid valitsusasutustele, pistnud põlema koolimaju ja kirikuid, vallutanud vanglaid, röövinud sadu ja sadu inimesi ning raiunud maha nii kristlaste kui moslemite päid. Rühmitus on vandunud truudust ka sunniitlikule äärmusrühmitusele ISIS.

Uudisteagentuuri AFP andmetel on rühmitus seitsme tegutsemisaasta jooksul tapnud vähemalt 20 000 inimest ja sundinud kodudest lahkuma 2,6 inimest. Lisaks Nigeeriale on rühmitus oma tegevust laiendanud ka Kameruni, Tšaadi ja Nigerisse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles