Venemaal on aafrika katku surnud kaheksa siga

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sead.
Sead. Foto: SCANPIX

Venemaal Leningradi oblasti Lomonossovi rajoonis on kiiresti levivasse ohtlikku aafrika katku surnud ühes 43-pealises farmis kaheksa siga ja sealne põllumajanduse järelvalve teenistus kavandab meetmeid ohtliku haiguse leviku tõkestamiseks.

Hukkunud sigadelt võetud patoloogiline materjal tuvastas surma põhjusena sigade aafrika katku. Diagnoos leidis kinnitust 18. märtsil Venemaa veterinaarviroloogia ja mikrobioloogia instituudis.

Nakkuskolde leiust Venemaal andis täna teada ka Eesti veterinaar- ja toiduamet. Sarnasest kahtlusest regioonis teavitas amet ka jaanuaris.

Leningradi oblasti veterinaariavalitsus koos üleriigiliste vastavate institutsioonidega kavandab meetmeid haiguse lokaliseerimiseks ja edasiseks likvideerimiseks.

Eesti vet- ja toiduameti teatel ei ole Venemaalt lubatud elussigade, värske sealiha ega lihatoodete import Euroopa Liitu ja sealhulgas Eestisse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles